Eva Pilarová přinesla recept na exotickou omáčku Hawaii, ke které podává hezký český špíz pečený v alobalu.
* 9. 8. 1939
† 14. 3. 2020
Špíz
300 g vepřové kýty
200 g anglické slaniny
300 g vepřových jater
4 cibule
barevné papriky
sůl
bílý mletý pepř
Maso nakrájíme na plátky o velikosti 2x2 cm (zhruba ½ cm silné), dáme do misky, osolíme, opepříme, promícháme. Slaninu, játra a papriku nakrájíme na stejně velké kousky jako maso, cibuli nakrájíme na silná kolečka. Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu, játra a papriku pevně k sobě, dokud nebude jehla plná. Jednotlivé jehly opatrně zabalíme do alobalu, pozor, abychom ho nepropíchli. Upečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s chlebem a omáčkou Hawaii.
Omáčka Hawaii
Majonéza 250 ml
6 stroužků česneku
stejné množství čerstvého zázvoru
sůl
Česnek a zázvor nastrouháme na jemno a smícháme s majonézou. Podle chuti můžeme přisolit.