MasoRecepty z knihy

Vepřový špíz s omáčkou Hawaii

Eva Pilarová přinesla recept na exotickou omáčku Hawaii, ke které podává hezký český špíz pečený v alobalu.

Eva Pilarová
zpěvačka

Eva Pilarová

* 9. 8. 1939

† 14. 3. 2020


Špíz

300 g vepřové kýty
200 g anglické slaniny
300 g vepřových jater
4 cibule
barevné papriky
sůl
bílý mletý pepř

Maso nakrájíme na plátky o velikosti 2x2 cm (zhruba ½ cm silné), dáme do misky, osolíme, opepříme, promícháme. Slaninu, játra a papriku nakrájíme na stejně velké kousky jako maso, cibuli nakrájíme na silná kolečka. Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu, játra a papriku pevně k sobě, dokud nebude jehla plná. Jednotlivé jehly opatrně zabalíme do alobalu, pozor, abychom ho nepropíchli. Upečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s chlebem a omáčkou Hawaii.

Omáčka Hawaii

Majonéza 250 ml
6 stroužků česneku
stejné množství čerstvého zázvoru
sůl

Česnek a zázvor nastrouháme na jemno a smícháme s majonézou. Podle chuti můžeme přisolit.

Další recepty Celý díl