Pomazánky

Drůbeží paštika

V naší kuchyni přivítáme Petra Urbana. Rozhodl se prozradit recept na svoji oblíbenou drůbeží paštiku.

Petr Urban
kreslíř

Petr Urban

* 8. 8. 1960


kuřecí játra
kuřecí prsa
olej
cibule
máslo
česnek
bílé víno
tymián
nové koření
bobkový list
sůl, pepř
smetana
sušená rajčata

V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a máslo. Necháme cibuli zpěnit. Dále přidáme stroužek česneku a bílé víno. Dochutíme bylinkami, solí a pepřem a opečeme játra a prsa. Když je maso opečené, vyndáme koření, které by nešlo rozmixovat a směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme na kostičky nakrájená sušená rajčata. V teplé směsi necháme ještě rozpustit trochu másla. Paštiku přendáme do formy a necháme ztuhnout.

Další recepty Celý díl