Pomazánky
Drůbeží paštika
V naší kuchyni přivítáme Petra Urbana. Rozhodl se prozradit recept na svoji oblíbenou drůbeží paštiku.
kuřecí játra
kuřecí prsa
olej
cibule
máslo
česnek
bílé víno
tymián
nové koření
bobkový list
sůl, pepř
smetana
sušená rajčata
V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a máslo. Necháme cibuli zpěnit. Dále přidáme stroužek česneku a bílé víno. Dochutíme bylinkami, solí a pepřem a opečeme játra a prsa. Když je maso opečené, vyndáme koření, které by nešlo rozmixovat a směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme na kostičky nakrájená sušená rajčata. V teplé směsi necháme ještě rozpustit trochu másla. Paštiku přendáme do formy a necháme ztuhnout.