Polévky
Babiččina polévka z jehňátka
Šéfkuchař Václav Pštros uvaří jako hlavní chod polévku z uzeného a jehněčího masa.
Polévka
přední jehněčí s kostí
sůl
celý pepř
nové koření
100 g hrášku
200 g domácího uzeného bůčku
bobkový list
olej
Na oleji osmahneme jehněčí kosti a uzený bůček. Přidáme bobkový list,
nové koření, celý pepř a mrkev, celer, petržel. Zalijeme studenou
vodou a vaříme do měkka. Maso obereme a vložíme do talíře s hráškem a podáváme s pórkovými plackami.
Pórkové placky
150 g hladké mouky
200 g mléka
3 vejce
200 g pórku
sůl
pepř
muškátový oříšek mletý
olej a máslo na smažení
Pórek nakrájíme na kolečka a uvaříme do měkka. Z mouky, mléka, vajec
si připravíme palačinkové těsto, přidáme pórek, sůl, pepř. Tvoříme
placičky a opékáme na oleji s máslem.