Polévky

Babiččina polévka z jehňátka

Šéfkuchař Václav Pštros uvaří jako hlavní chod polévku z uzeného a jehněčího masa.

Václav Pštros
kuchař

Václav Pštros


Polévka

přední jehněčí s kostí
sůl
celý pepř
nové koření
100 g hrášku
200 g domácího uzeného bůčku
bobkový list
olej

Na oleji osmahneme jehněčí kosti a uzený bůček. Přidáme bobkový list,

nové koření, celý pepř a mrkev, celer, petržel. Zalijeme studenou

vodou a vaříme do měkka. Maso obereme a vložíme do talíře s hráškem a podáváme s pórkovými plackami.

Pórkové placky

150 g hladké mouky
200 g mléka
3 vejce
200 g pórku
sůl
pepř
muškátový oříšek mletý
olej a máslo na smažení

Pórek nakrájíme na kolečka a uvaříme do měkka. Z mouky, mléka, vajec

si připravíme palačinkové těsto, přidáme pórek, sůl, pepř. Tvoříme

placičky a opékáme na oleji s máslem.

Další recepty Celý díl