Těstoviny

Těstoviny v omáčce sugo s italskou klobásou

Vařit budeme opět s Danielou Šinkorovou. Dnes si spolu s ní můžete připravit těstoviny v omáčce sugo s italskou klobásou v parmezánové misce.

Daniela Šinkorová
zpěvačka, herečka

Daniela Šinkorová

* 28. 12. 1972


těstoviny
olej
hnědý cukr
italská klobása
sůl, pepř
oregano, chilli
vývar
omáčka sugo (mrkev, cibule, řapíkatý celer, česnek)
šalotka
česnek
červené víno
zelená petrželka

miska z parmezánu

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer, česnek a trochu hnědého cukru. Až se zelenina rozvoní, zalijeme rajčatovou šťávou, vývarem, ochutíme oreganem, chilli, pepřem a solí a necháme provařit, aby zelenina byla měkká a dala se rozmixovat.

Na pánvi (ideálně na palačinky) rozprostřeme vrstvu nastrouhaného parmezánu. Až se roztaví a okraje začnou zlátnou, položíme parmazánovou placku na skleněnou misku otočenou dnem dolů, aby parmezán získal tvar misky.

Na další pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou šalotku a necháme ji zesklovatět. Na tento základ přidáme italskou klobásu zbavenou střívka. Přidáme nasekaný česnek. Až se maso zatáhne, zalijeme směs červeným vínem. Víno necháme vyvařit a přidáme omáčku sugo. Dochutíme petrželkou, přimícháme těstoviny a naplníme parmezánovou misku.

Další recepty Celý díl