Polévky
Dýňová polévka

V naší kuchyni uvítáme Yvettu Blanarovičovou. Můžete si spolu s ní připravit rychlou dýňovou polévku.
* 24. 9. 1963
dýně
mrkev
česnek
šalotka
cibule
máslo
smetana
olivový olej
feferonky
pancetta
sůl
pepř
vývar
směs bylinek
V hrnci na másle osmahneme nakrájenou cibuli, šalotku a česnek. Když zpění, přidáme nakrájenou feferonku, mrkev a dobře promícháme, aby se zelenina nepřipekla. Můžeme přilít i trochu olivového oleje. Dále přidáme pepř, přisypeme nakrájenou dýni. Zalijeme vývarem a necháme vařit. Osolíme, přisypeme směs bylinek a zalijeme smetanou a rozmixujeme dohladka. Na pánvi si opečeme pancettu, kterou polévku společně s bylinkami ozdobíme.