Maso

Musaka

V kuchyni bude tentokrát kralovat Daniela Šinkorová. Předvede přípravu musaky.

olej
lilek
mleté maso (1/2 hovězí, 1/2 vepřové)
cibulka
česnek
sůl
pepř
oregano
chilli
cherry rajčata
sugo (tomatová šťáva)
muškátový oříšek
vývar

jogurt
parmezán
vejce
strouhanka

Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme lilek nakrájený na plátky z obou stran. Nakrájíme cibuli a osmažíme dosklovata. Přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a chilli. Sugo smícháme s nakrájenými cherry rajčaty a zalijeme jím maso. Rozředíme vývarem a necháme trochu provařit (15 – 20 minut). Podle chuti můžeme ještě dodat oregano a muškátový oříšek. Na dno zapékací misky vyskládáme osmažené lilky. Poté rozprostřeme vrstvu masa, poté opět vrstvu lilků a takto střídáme.

V misce si smícháme jogurt, strouhaný parmezán, rozšlehaná vajíčka. Tuto směs rozetřeme jako poslední, horní vrstvu a ještě hustě zasypeme strouhanou. Pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Další recepty Celý díl