Maso

Hovězí sekaná

Vařit budeme opět s Hanou Hanselkovou. Dnes si připravíme rychlou a chutnou snídani a stihneme upéct i plněnou hovězí sekanou.

1/2 kg mletého hovězího masa
červená cibule
2 stroužky česneku
hladkolistá petržel
1 vejce
worcesterová omáčka
mletý římský kmín
uzená paprika
sůl, pepř
strouhanka
sýr
kečup s třtinovým cukrem

Mleté maso vložíme do mísy a přidáme nasekanou červenou cibulku, nasekaný česnek, petrželku, vejce, worcester, mletý římský kmín, uzenou papriku, sůl a pepř. Vidličkou celou směs dobře promícháme. Potom směs rozprostřeme na pečící papír v silnější vrstvě. Doprostřed dáme

jeden větší kus sýra a pomocí pečicího papíru zabalíme jako roládu. Zvrchu pomažeme kečupem smíchaným s třtinovým cukrem. V horkovzdušné fritéze pečeme asi půl hodiny na 170 °C.

Podáváme s bramborem.

Další recepty Celý díl