„Blančino“ maso

Vařit budeme opět s Jájou Dvořákovou. Dnes prozradí recept na Blančino maso.
* 26. 4. 1943
kuřecí prsa
1 vejce
sójová (ústřicová) omáčka
škrobová moučka
olivový olej
Maso nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme vejce a lžíci sójové nebo ústřicové omáčky. Do této směsi přidáme maso a důkladně promícháme. Každý kousek zvlášť obalíme ve škrobové moučce a v pánvi na oleji usmažíme dozlatova.
omáčka
olej
cibule
česnek
sůl, pepř
mletý zázvor
kečup
ocet
meruňkový džem
zelená petrželka na ozdobu
V kastrůlku na oleji osmažíme nakrájenou cibulku a prolisovaný stroužek česneku. Přidáme sůl, pepř a mletý zázvor. Dále přidáme asi tři lžíce kečupu a trochu octa a za stálého míchání vaříme. Na závěr přidáme asi dvě lžíce meruňkového džemu.
Hotové maso podáváme s omáčkou a zdobíme petrželkou.