Maso

Paštika z kuřecích jater

Do kuchyně jsme znovu pozvali Jáju Dvořákovou. Dnes si spolu s ní můžete připravit velmi chutnou paštiku z kuřecích jater.

Jája Dvořáková
manželka herce Josefa Dvořáka

Jája Dvořáková

* 26. 4. 1943


400 g kuřecích jater
100 g másla
100 ml šlehačky
portské víno
čerstvý mletý pepř
sůl
brusinky
zelená petrželka na ozdobu

Na pánvi na másle opečeme kuřecí játra. Po opečení je necháme vychladnout. Opečená játra důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem společně s máslem z pánve a smetanou ke šlehání. Během mixování přidáme trochu portského vína, soli a pepře. Směs přendáme do formy nebo nádoby vyložené potravinovou fólií, ze které půjde paštiky vyklopit, můžeme vmíchat ještě trochu brusinek a dobře vychladíme.

Další recepty Celý díl