Těstoviny
Balkánská směs
Balkánské těstoviny, aneb masovou směs a špagety, uvaří Petra Janů.
* 19. 11. 1952
špagety
mleté maso
cibule
sýr (nejlépe parmezán)
kečup
paprika
pepř
česnek
chilli paprička
bobkový list
nové koření
tymián
sůl
olivový olej
Na olivový olej dáme mleté maso, nasypeme tymián a osmahneme tak dlouho, dokud se nebudou dělat hrudky. Pak přidáme nakrájenou cibuli, papriku, pepř, nakrájený česnek, chilli papričku, bobkový list a nové koření. Posolíme a necháme dusit. Podle potřeby podlijeme vodou. Pak vyndáme bobkový list, kuličky nového koření a odstavíme. Přidáme kečup, zamícháme a vložíme do uvařených špaget. Můžeme posypat nastrouhaným parmezánem či tvrdým sýrem.