Maso
Francouzské roštěnky

Herečka Ilona Svobodová připraví francouzské roštěnky.

Ilona Svobodová
hovězí roštěnky
sůl
mouka
dijonská hořčice
kapary
máslo, olej
vývar (voda)
víno
mrkev
celer
petržel
smetana
citron
Roštěnky naklepeme a osolíme a z obou stran trochu pomoučíme a potřeme hořčicí. V pánvi rozehřejeme máslo s trochou oleje a vložíme roštěnky. Až se zatáhnou, podlijeme maso bílým vínem a trochou vývaru nebo vodou. Přidáme nasekané kapary, zmírníme plamen, přikryjeme pokličkou a necháme lehce probublávat. Až budou roštěnky měkké, přilijeme trochu smetany s rozmíchanou moukou. Pro dochucení omáčky můžeme použít pár kapek citronu.
V druhé pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm na hranolky nakrájenou zeleninu.
Podáváme s rýží.