Kuře na blátě
Šéfkuchař Jan Pýcha připravil podle oblíbeného receptu své maminky Kuře na blátě. Recept je velmi praktický a výsledek úchvatný.
1 kuře
3 cibule
4 rajčata
4 papriky
4 stroužky česneku
2 lžíce rajského protlaku
100 g másla
2 dl vína
snítka čerstvého tymiánu
sůl
drcený pepř
4 velké brambory
Kuře rozčtvrtíme, osolíme, opepříme a na másle zprudka opečeme. Do výpeku přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, pokrájený česnek a společně s protlakem orestujeme. Pak přidáme na měsíčky nakrájená rajčata, na proužky papriky, na to položíme orestované čtvrtky kuřete, zalijeme vínem a vložíme větvičku tymiánu. Přikryjeme poklicí a dáme do vyhřáté trouby na cca 1,5 hod při 130 °C. Oloupané brambory pokrájíme na kostky a přidáme do rendlíku. Dusíme cca dalších 30 minut. Dochutíme a podáváme.