Slovenský kuřecí perkelt s haluškami

V naší kuchyni přivítáme Karla Zimu. Prozradí recept na slovenský kuřecí perkelt s haluškami podle své maminky Marcely.
* 1971
olej
cibule
kuřecí stehna
rajčata
papriky
česnek
sůl, pepř
vývar
sladká paprika
nové koření
bobkový list
muškátový oříšek
V hrnci rozpálíme olej, opečeme na něm cibulku. Vložíme kuřecí stehna, necháme zatáhnout a posypeme mletou paprikou, nasekaným česnekem, solí a pepřem. Poté zalijeme vývarem a přidáme zbývající koření. Přiklopíme a necháme 10 - 15 minut povařit.
Do hrnce vložíme nakrájenou papriku a rajčata a necháme podusit. Stehna vyjmeme, sundáme z nich kůži a maso obereme z kostí.
Omáčku scedíme, dáme zpět do hrnce a přilijeme do ní smetanu. Vrátíme i obrané maso a necháme společně provařit.
halušky
hladká mouka
voda
vejce
sůl