Luštěniny a obiloviny
Čočka na másle

V naší kuchyni dnes uvítáme Petra Vacka. Předvede nám přípravu chutného indického lidového pokrmu.
* 1. 1. 1965
červená čočka
máslo
cibule
bobkový list
kousky skořice
hřebíček
kardamom
římský kmín
čerstvý zázvor
česnek
fazole
rajský protlak
smetana
sůl
sladká paprika
uzená paprika
kudrnka nebo zelená petrželka na ozdobu
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme bobkový list, skořici, římský kmín, hřebíček a kardamom. Promícháme a necháme rozvonět, až římský kmín začne "praskat". Přidáme cibuli a necháme trochu opéct. Přidáme česnek a zázvor, necháme opět trochu rozvonět. Přidáme uvařenou červenou čočku a sterilované fazole. Zalijeme rajčatovým protlakem, smetanou. Osolíme a přidáme obě papriky. Promícháme. Podáváme s rýží nebo bílým pečivem.