Bombajské kari
Světlana Nálepková přijala pozvání do naší kuchyně, abychom si spolu s ní mohli připravit velmi chutné indické kari.
kuřecí prsa
olivový olej
2 cibule
2 stroužky česneku
2 zelené chilli papričky
zázvor
kurkuma
mletý římský kmín
mletý koriandr
mleté chilli koření
sůl
400 g drcených rajčat
kokosové mléko
čerstvý koriandrrýže
Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli, nakrájené stroužky česneku, chilli papričku, nasekaný zázvor, kurkumu, římský kmín, koriandr, chilli. Přidáme maso a pořádně zamícháme, aby se obalilo kořenící směsí. Přidáme drcená rajčata a necháme maso podusit doměkka. Podle chuti přidáme sůl a na závěr zalijeme kokosovým mlékem, aby vznikla hustá omáčka. Přidáme čerstvý koriandr a koření dle chuti. Podáváme s rýží.