Těstoviny

Pelmeně

V naší kuchyni bude kralovat opět Jakub Kohák. Dnes si s ním připravíme pelmeně.

Jakub Kohák
herec, režisér

Jakub Kohák

* 10. 10. 1974


masová náplň

700 g vepřového bůčku
2 střední cibule
pepř
sůl
1 kostka polévkového bujónu
libeček

Umeleme vepřový bůček, přidáme 2 nakrájené střední cibule, zarovnanou lžičku pepře, sůl, kostku bujónu a nasekaný libeček. Vše promícháme.

těsto

1 kg hladké mouky
1/2 l osolené vody
sůl
1 vejce
1 lžíce stolního oleje

zakysaná smetana

Mouku, vodu, sůl, vejce a stolní olej smícháme a vypracujeme pružné nelepivé těsto. Z těsta odkrojíme kousek velký asi jako citron, vyválíme z něj váleček a z něj odkrajujeme malé špalíčky. Ty pak vyválíme na placku. Do středu dáme trochu masové náplně. Placičku přehneme na poloviny a kraje spojíme. Cípy překřížíme a také spojíme. Pelmeně vaříme v osolené vodě asi 2 - 3 minuty.

Další recepty Celý díl