Těstoviny
Špagety al Giacobbe
Podle Michaely Jílkové si můžeme připravit rychlé a velmi chutné špagety.
olivový olej
česnek
kuřecí prsa
špagety
1 lžíce mleté chilli papričky
sůl
parmezán
šťáva z půlky citronu
pažitka
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, zlehka na něm rozvoníme na tenké plátky pokrájené 2 stroužky česneku a potom i kuřecí prsa. Krátce opečeme. V jiném hrnci uvaříme špagety. V druhé pánvi také rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm pokrájených 6 stroužků česneku. Podle chuti přidáme mleté chilli. K tomuto základu přidáme opečené maso a trochu osolíme.
K masu přidáme špagety rovnou z hrnce, může na nich ulpět voda- Dobře promícháme a přidáme parmezán a pažitku. Zakapeme citronovou šťávou. Pokud je potřeba, můžeme přilít ještě trochu vody ze špaget.