PolévkyRůzné

Silvestrovská zelňačka

Se Zdeňkem Hruškou budeme dnes vařit skvělou polévku. Někdo ji bude připravovat třeba jen jednou v roce, ale u mnohých z vás se vyskytne na jídelním stole spíše častěji.

Zdeněk Hruška
herec

Zdeněk Hruška


kysané zelí
vývar
nové koření
hřebíček
pepř, sůl
bobkový list
jalovec
česnek
sádlo
cibule
vepřová kýta
mletý pepř
sladká a pálivá paprika
uzená krkovice
muškátový oříšek
chilli
pikantní klobása
sušené houby
zakysaná smetana

Do hrnce dáme kysané zelí, přilijeme vývar a vodu. Přidáme nové koření, hřebíček, bobkový list, jalovec, stroužky česneku, sůl, pepř. Vše zamícháme a vaříme do změknutí.

V druhém hrnci rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli. Necháme ji zesklovatět, může i trochu zhnědnout. Přidáme kostky vepřové kýty a necháme chvíli orestovat. Přidáme pepř, obě papriky, osolíme. Dále přidáme nakrájenou uzenou krkovici a opékáme.

K zelí přidáme sušené houby a celou zelnou směs přilijeme k masu. Přidáme muškátový oříšek, chilli a ještě vaříme. Na závěr přisypeme nakrájenou klobásu.

Podáváme se zakysanou smetanou.

Další recepty Celý díl