Maso
Pikantní kotlety
Recept na kotlety dušené v zelenině přinese herečka Pavlína Filipovská.
* 28. 5. 1941
1 kg vepřových kotlet
3 velké cibule
3 velká jablka
3 velká rajčata
2 lžíce kečupu
sůl
pepř
tymián
worcesterová omáčka
tuk nebo sádlo
Kotlety nakrájíme, naklepeme, opepříme a krátce osmahneme na tuku.
Posekáme cibuli, jablka, rajčata na menší kousky, dáme do misky. K této směsi přidáme 2 lžíce sladkého kečupu, sůl, pepř. Promícháme. Alobal natřeme tukem, na kterém jsme osmahli kotlety. Rozložíme opečené maso a na každou kotletu dáme kopeček směsi, posypeme tymiánem a pokapeme worcesterovou omáčku. Zabalíme a pečeme v troubě asi ¾ hodiny.