Recepty z knihyZeleninová jídla

Italské rizoto s chřestem

Pozvání do naší kuchyně přijala Jana Švandová. Připravíme si s ní výborné italské rizoto s chřestem.

Jana Švandová
herečka

Jana Švandová

* 3. 7. 1947


2 šalotky
1/2 kg rýže Carnaroli nebo Arborio
bílé víno
zeleninový vývar
parmezán
máslo
olivový olej
chřest
sůl
pepř

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zesklovatíme na něm pokrájenou šalotku. Vsypeme rýži a trochu ji osmahneme a zalijeme bílým vínem. Až se odpaří alkohol, začneme přidávat teplý vývar. Vždy jednu naběračku a až se odpaří, přidáme další. Takto přidáváme, dokud není rýže uvařená. Trvá to asi 15 - 20 minut. Zhruba po deseti minutách přidáme také nakrájený chřest a opět podlijeme vývarem. Na závěr přisypeme nastrouhaný parmezán a máslo. Ochutíme solí a pepřem.

Další recepty Celý díl