Maso

Kachní prsa s batátovým pyré

S Jířím Králem dnes budeme v kuchyni doslova čarovat. Připravíme si moderní verzi kachních prsou se zajímavou oblohou.

4 chlazená kachní prsa
slunečnicový olej
sezamový olej
perníkové koření
pomerančová kůra
čerstvě mletý barevný pepř
slanina
1 svazek čerstvého tymiánu
4 snítky rozmarýnu
švestkové víno
demi-glace
med
balsamico
sójová omáčka
500 g čerstvých batátů
1 větší brambora
80-100 ml 33% smetany ke šlehání
1 lžíce másla
hladkolistá petrželka na ozdobu
sůl

Do nádob dáme česnek, slunečnicový a sezamový olej, perníkové koření, pomerančovou kůru a vše rozmixujeme v hladkou marinádu. Marinádu nalijeme do pekáčku a vložíme kachní prsa. Necháme marinovat ideálně přes noc. Prsa zprudka opečeme na rozpálené pánvi z obou stran. Až se maso zatáhne, vložíme ho do trouby a pečeme seshora. Hotová prsíčka nakrájíme na plátky, uvnitř by maso mělo být růžové.

V jiné pánvičce opečeme slaninu nakrájenou na kostičky, přilijeme zbylou marinádu, švestkové víno, demi-glace, med, balsamico, sójovou omáčku. Necháme povařit a zredukujeme asi na 2/3.

K už uvařeným batátům a bramborám přidáme máslo a smetanu a rozmixujeme v hladkou kaši.

Další recepty Celý díl