Srnčí ragú
V tomto dílu si připravíme srnčí ragú.
1 kg srnčí plece
2 mrkve
¼ bulvy celeru
2 cibule
3 kuličky jalovce
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
100 g rajčatového protlaku
500 ml červeného vína
100 ml oleje
sůl, pepř
houby – lišky
Na oleji si osmahneme cibuli dozlatova, pak přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a restujeme.
Postupně dáváme bobkový list, jalovec, nové koření a zarestujeme. Přidáme nakrájené maso, které jsme předtím zakápli olejem a nechali chvilku odpočinout. Nesolíme! Jednu polovinu lišek dáme do hrnce, osolíme, opepříme a podusíme. Nakonec dáme rajčatový protlak, podlijeme vínem, zamícháme a dusíme pod pokličkou. Po chvíli přidáme druhou polovinu hub, brusinky a vaříme doměkka. Přílohou může být knedlík nebo bramboráčky.