MasoRecepty z knihy

Kuřecí prsa s madeirskou omáčkou

V naší kuchyni dnes připravíme s Jakubem Prachařem chutná kuřecí prsa s madeirskou omáčkou.

Jakub Prachař
moderátor, herec

Jakub Prachař

* 30. 8. 1983


kuřecí prsa
olej
maldonská sůl
máslo
demi-glace
červené víno

Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme trochu rostlinného oleje a vložíme maso, které nesolíme ani nepepříme. Necháme zatáhnout a čekáme, než se samo "pustí". Teprve poté otočíme. Když je maso z obou stran opečené, nasypeme trochu maldonské soli přímo na pánev a přidáme máslo. Začne se tvořit tzv. oříškové máslo, kterým maso přeléváme. Celou pánev můžeme vložit do trouby rozehřáté na 170 °C na 7 minut. Poté maso zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odležet.

Výpek slijeme do kastrůlku, přidáme 2 lžíce demi-glace, červené víno a omáčku zredukujeme. Přidáme máslo a necháme v omáčce rozpustit.

Maso nakrájíme, přidáme brambory a zalijeme omáčkou.

brambory

brambory
sůl
olivový olej
rozmarýn

Brambory nakrájíme na kousky a dáme na pekáč. Zalijeme olivovým olejem (nešetříme), zasypeme solí a rozmarýnem a upečeme doměkka.

Další recepty Celý díl