Zeleninová jídla

Červená řepa s grilovaným sýrem Halloumi

Se šéfkuchařem Janem Pýchou dnes připravíme chutný předkrm s červenou řepou a sýrem Halloumi.

100 g červené řepy
50 g másla
50 ml balzamikového octa
20 g cukru krystal
sůl, celý černý pepř
čerstvý tymián
telecí vývar
100 g čerstvého fenyklu
olivový olej
šťáva ze 2 pomerančů
50 g třtinového cukru
vlašské ořechy
100 g sýru Halloumi

Na pánvi zkaramelizujeme třtinový cukr, přilijeme pomerančovou šťávu, kterou necháme odvařit. Čerstvý fenykl posolíme a zakápneme olivovým olejem a necháme "vypotit". Potom ho polijeme trochou sirupu, který vznikl z cukru a pomerančové šťavy. Řepu pokrájíme na měsíčky, opražíme vlašské ořechy.

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme k němu trochu třtinového cukru a vložíme pokrájenou řepu. Přidáme trochu medu, balsamica, telecí vývar a necháme zredukovat.

Na grilovací pánvi opečeme sýr nakrájený na tlustší plátky. Opečený sýr klademe na talířek, na něj dáme červenou řepu a navrch ještě marinovaný fenykl a zasypeme oříšky.

Další recepty Celý díl