Perlička na víně s plněnými švestkami

V naší kuchyni dnes budeme se šéfkuchařem Janem Pýchou připravovat perličku na víně s plněnými švestkami.
1 perlička
1 velká cibule
100 g mrkve
150 g žampionů
100 g másla
1 láhev červeného vína burgundského typu
tymián
bobkový list
sůl, pepř
100 g uzeného boku
100 g drůbežích jater
250 g čerstvých švestek
Maso nakrájené na kusy společně s kořenovou zeleninou namočíme alespoň na 24 hodin do červeného vína.
Okapané maso opečeme na másle, osolíme ho a opepříme a zalijeme vínem, ve kterém se maso marinovalo. Dusíme a až je maso měkké, přidáme zeleninu. Zredukujeme omáčku.
Drůbeží játra blanšírujeme, aby uvnitř nebyla zcela dodělána. Ochutíme solí a pepřem a plníme rozpůlené vypeckované čerstvé švestky, které potom obalíme ve slanině.
Žampiony opečeme na másle.