Maso
Kuře na kari
Vařit bude Veronika Freimannová opět podle receptů svého tatínka, tentokrát to bude vynikající kari kuře.
rýže
rozinky
mandle
kari
sůl
kuře
máslo
cibule
hladká mouka
smetana
Nejdříve si připravíme nádivku. Do hrnce dáme máslo, cibuli, rýži, rozinky, nasekané mandle, koření kari a sůl. Přidáme vodu a dáme vařit.
Kuře osolíme ze všech stran i uvnitř. Naplníme nádivkou a potřeme máslem, které jsme utřeli s kari. Dáme do pekáče a přidáme cibuli, kterou jsme nakrájeli na čtyři díly. Upečené kuře vyndáme z pekáče a připravíme si šťávu. Do výpeku po kuřeti přidáme hladkou mouku a máslo (uděláme si jíšku) a nakonec přilijeme smetanu, chvilku povaříme a osolíme.