Maso

Kuře na kari

Vařit bude Veronika Freimannová opět podle receptů svého tatínka, tentokrát to bude vynikající kari kuře.

* 24. 9. 1955


rýže
rozinky
mandle
kari
sůl
kuře
máslo
cibule
hladká mouka
smetana

Nejdříve si připravíme nádivku. Do hrnce dáme máslo, cibuli, rýži, rozinky, nasekané mandle, koření kari a sůl. Přidáme vodu a dáme vařit.

Kuře osolíme ze všech stran i uvnitř. Naplníme nádivkou a potřeme máslem, které jsme utřeli s kari. Dáme do pekáče a přidáme cibuli, kterou jsme nakrájeli na čtyři díly. Upečené kuře vyndáme z pekáče a připravíme si šťávu. Do výpeku po kuřeti přidáme hladkou mouku a máslo (uděláme si jíšku) a nakonec přilijeme smetanu, chvilku povaříme a osolíme.

Další recepty Celý díl