Zeleninová jídla
Kedlubny po dánsku
Kedlubny po dánsku s kuřecímu nudličkami uvaří s Jiřinou Bohdalovou Petr Martinák.
4 kedlubny
cibulka
česnek
kuřecí maso
sůl
kari koření
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
smetana ke šlehání
3-4 vajíčka
Kedlubny nakrájíme na 1/2 cm pásky, dáme vařit do hovězího vývaru. Na pánvi zpěníme cibulku a jemné plátky česneku, přidáme kuřecí maso
nakrájené na nudličky, sůl, kari koření, plnotučnou hořčici a zalijeme smetanou.
Do malého pekáče na dno vyskládáme kedlubny, na ně směs z pánve a na to zbytek z kedluben. Zalijeme rozmíchanými vajíčky. Pečeme 15–20 minut při 220 °C.