Zeleninová jídla

Kedlubny po dánsku

Kedlubny po dánsku s kuřecímu nudličkami uvaří s Jiřinou Bohdalovou Petr Martinák.


4 kedlubny
cibulka
česnek
kuřecí maso
sůl
kari koření
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
smetana ke šlehání
3-4 vajíčka

Kedlubny nakrájíme na 1/2 cm pásky, dáme vařit do hovězího vývaru. Na pánvi zpěníme cibulku a jemné plátky česneku, přidáme kuřecí maso

nakrájené na nudličky, sůl, kari koření, plnotučnou hořčici a zalijeme smetanou.

Do malého pekáče na dno vyskládáme kedlubny, na ně směs z pánve a na to zbytek z kedluben. Zalijeme rozmíchanými vajíčky. Pečeme 15–20 minut při 220 °C.

Další recepty Celý díl