Maso

Španělské paprikové lodičky

Na závěr paní Jiřina upeče s Patrikem Rozehnalem pikantní španělské paprikové lodičky.

Patrik Rozehnal
Kdo je…

Patrik Rozehnal


10 červených kapií
750 g mletého hovězího masa
2-3 žluté cibule
3 stroužky česneku
200 g rajčatového pyré
100 g slaniny nebo špeku
pepř
sůl
trošku bazalky
5 dkg sýra Manchego (lze nahradit parmezánem)
olej olivový

Kapie rozkrojíme na půl po délce, vyjmeme jádřince, opláchneme a položíme na plech vnitřní stranou vzhůru. V troubě je lehce ogrilujeme, aby papriky změkly.

Mezitím okořeníme mleté maso. Na rozpáleném oleji si osmahneme slaninu na kousky, přisypeme na středně hrubo pokrájenou cibuli. Až zesklovatí a lehounce zhnědne, přidáme mleté maso. Když je maso osmažené, vlijeme rajčatové pyré a vsypeme nasekanou bazalku.

Necháme šťávu z rajčat trochu vyvařit a na konci přidáme prolisovaný česnek. Stáhneme z plotny. Vyndáme kapie z trouby, slijeme z nich vodu a naplníme je masovou směsí. Takto naplněné papriky vložíme zpět do trouby a grilujeme do té doby, až začnou lehce chytat černé skvrnky a maso bude dodělané. Pak posypeme sýrem a už jen chvíli necháme v troubě.

Hodí se na party nebo jen tak jako chuťovka!

Další recepty Celý díl