Maso

Jelení plátky na houbách

Tentokrát se s Jiřinou Bohdalovou ocitneme v Dobřejovicích, kde nás Václav Pštros naučí připravovat zvěřinu. Tentokrát jelení plátky na houbách.

Václav Pštros
kuchař

Václav Pštros


600 g jelení kýty
200 g hub (mražené nebo sušené)
0,5 l smetany (více jak 30%)
1 menší cibule
drcený kmín
2 lžíce hladké mouky
1,5 dcl oleje (na marinádu a na pánev)

Plátky naklepeme a naložíme do oleje a drceného pepře. Vyjmeme z marinády, lehce posolíme a pomoučíme. Na rozpálené pánvi orestujeme a necháme v teple. Ve výpeku osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, drcený kmín, osolíme a opepříme, přidáme houby a smetanu. Vše povaříme.

Prohřejeme připravené bramborové šišky a podáváme na předehřátém talíři.

Další recepty Celý díl