Maso

Kuře po asijsku

Vařit budeme s Evou Štědrou, která nám prozradí recept na výborné kuře po asijsku.

Eva Štědrá
Kdo je…

Eva Štědrá


4 stehenní čtvrtky kuřete
větší cibule
1 pomeranč
1 větší jablko
rozinky (větší rozměr např. zlaté sultánky)
curry koření
sůl
česnek 3-4 stroužky
lžíce másla
petrželka nebo pažitka na ozdobu
dušená rýže dlouhozrnná

Umyté kuře naskládáme do většího kulatého nebo oválného hrnce, osolíme, posypeme curry kořením. Cibuli nakrájíme na širší kroužky, jablka na osminky, totéž pomeranč. Tři až čtyři stroužky česneku rozdrtíme a vše nasypeme na kuře včetně rozinek. Ještě jednou dáme curry, osolíme a navrch přidáme hoblinky másla. Trochu podlijeme, přiklopíme a dusíme asi hodinu na pomalém plameni. Po hodině odklopíme, porce kuřete položíme navrch a necháme dopéct cca 30 minut, aby dostaly barvu. Podáváme s bílou dušenou rýží.

Další recepty Celý díl