Různé

Dýňové šulánky s makovou omáčkou

Pavel Václavík nás dnes naučí připravovat dýňové šulánky s makovou omáčkou.

Dýňové šulánky

200 g brambor
200 g dýně
1 vejce
200 g polohrubé mouky
sůl

Uvařené brambory a dýni necháme vychladnout nejlépe den dopředu. Pak propracujeme a smícháme s vajíčkem, moukou. Rozválíme na tenké válečky a pomocí špachtle nasekáme a uvaříme v osolené vodě 2-5 minut. Nikdy nepřikrýváme.

Maková omáčka

150 ml smetany
150 ml mléka
50 g cukru
3 žloutky
špetka solamylu
30 g máku

Mléko, smetanu, cukr, mák, žloutky a solamyl zahříváme do zhoustnutí max. na teplotu 85°C. Nalijeme na talíř, vložíme šulánky, pokapeme máslem, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mátou.

Další recepty Celý díl