S Bárou Hrzánovou si připravíme výbornou paštiku z kuřecích jater.
* 22. 4. 1964
½ kg kuřecích jater
½ až ¾ kg cibule
olivový olej
palice česneku
paštikové nebo karibské koření
4 vajíčka
bobkový list, jalovec, nové koření, sůl
loupané mandle
brusinkový kompot
koňak a červené víno
vinný ocet
miska na paštiku a pekáč na vodní lázeň, pečící papír
Zpěníme si cibulku a přidáme kuřecí játra, které podusíme doměkka. Okořeníme (jalovec, nové koření, bobkový list). Podléváme suchým červeným vínem spolu s vinným octem. Po zhoustnutí přidáme karibské koření, sůl. Pak vyndáme bobkový list, přidáme 4 vejce a po chvíli paštiku rozmixujeme.
Misku vymastíme olejem a vysypeme karibským kořením. Na dno položíme mandle, pak brusinky a paštiku. Vrstvíme opět mandle, brusinky, koňak a opět paštika.
Připravíme si pekáč na vodní lázeň. Naplníme horkou vodou a položíme misku s paštikou. Voda by měla být do poloviny misky. Dáme do trouby na hodinu při 150-180°C.
Pak vyndáme, necháme vychladnout a na týden necháme odpočinout v chladu (lednička, balkon).