Maso
Hamburger
S Romanem Šmuclerem si připravíme opravdu zajímavý a dobrý hamburger.
* 8. 7. 1969
1 kg mletého hovězího masa
2 středně velké cibule (nadrobno nakrájené)
2 vejce
1 vrchovatá lžíce dijonské hořčice
1 lžíce drceného koriandru
½ lžičky drceného kmínu
sůl a čerstvě umletý černý pepř
1-2 hrsti čerstvé strouhanky
4 plátky sýra
rajské jablíčko
hlávkový salát
majonéza nebo kečup
Troubu si předehřejte na 220 °C. Smíchejte všechny suroviny a důkladně je prohněťte. Podle potřeby přidejte strouhanku. Vytvoříme 4 větší karbanátky, vložíme na plech a malinko podlijeme olejem. Pečeme 20-25 minut. Hotové karbanátky vložíme do opečených housek, ozdobíme listy hlávkového salátu, sýrem, rajským a cibulí. Dochutíme majonézou nebo kečupem.