Recepty z knihyRůzné

Šneci z listového těsta

A Lejla Abbasová nás naučí péct šneky, se živými tvory to ovšem nemá vůbec nic společného.

Lejla Abbasová
herečka

Lejla Abbasová

* 14. 2. 1980


listové těsto
150 g anglické slaniny
1 velká cibule
100 g eidamu
100 g nivy
1 žloutek
120 g zakysané smetany

Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a na pánvi bez přidání tuku zpěníme do zlatova. Nastrouháme sýry, přidáme žloutek, zakysanou smetanu a vychladlou cibuli se slaninou. Směs natřeme v slaboučké vrstvě na vyválené listové těsto a zabalíme do rolády. Dáme do lednice. Po vyndání nakrájíme roládu na kolečka, položíme je na plech s pečícím papírem a pečeme ve středně předehřáté troubě. Prvních 10 minut neotevíráme a pečeme dozlatova.

Další recepty Celý díl