Maso
Králík s fenyklem
Aňa Geislerová dnes uvaří králíka na fenyklu. Můžete se nechat inspirovat.
4 králičí stehna
olivový olej
hořčice
pepř
sůl
slanina
šalotka
fenykl
tymián
bílé víno
brambory
Králičí stehna opepříme, potřeme hořčicí a dáme orestovat na olivový olej do pekáče. Pak maso vyndáme a na zbytku oleje osmahneme nakrájenou slaninu, šalotku a podélně nakrájený fenykl. Po chvíli vrátíme do pekáče králičí stehna, podusíme a přilijeme bílé víno. Přidáme tymián, nakrájené neoloupané brambory, osolíme a promícháme. Přikrytý pekáč dáme péct do trouby asi na 40 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Pak pekáč odkryjeme a necháme péci dalších dvacet minut.