A Ivan Vyskočil nám dnes připraví indickou čočku.
čočka
máslo
olej
česnek
bobkový list
zelený koriandr (petrželka)
římský kmín
kurkuma
kari
hořčičné semínko
feferonky
chilli
zázvor
rajčata
cibule
polévkové koření
citronová šťáva
Do hrnce dáme olej a máslo a přidáváme koření: bobkový list, koriandr, stroužky česneku, kmín a propláchnutou čočku. Na to další koření: kurkumu, kari, hořčičné semínko, feferonku, chilli, pepř, zalijeme vodou a pomalu dusíme. Mezitím si na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, do které kápneme trochu polévkového koření. Když je čočka měkká přidáme nakrájená rajčata a necháme je rozvařit. Dochucujeme citronovou šťávou a případně kořením (kari, zázvor, chilli, česnek). Na hotovou porci čočky dáme nasekaný zelený koriandr a osmahnutou cibulku.