A Ivan Vyskočil nám dnes připraví indickou čočku.

* 21. 5. 1946


čočka
máslo
olej
česnek
bobkový list
zelený koriandr (petrželka)
římský kmín
kurkuma
kari
hořčičné semínko
feferonky
chilli
zázvor
rajčata
cibule
polévkové koření
citronová šťáva

Do hrnce dáme olej a máslo a přidáváme koření: bobkový list, koriandr, stroužky česneku, kmín a propláchnutou čočku. Na to další koření: kurkumu, kari, hořčičné semínko, feferonku, chilli, pepř, zalijeme vodou a pomalu dusíme. Mezitím si na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, do které kápneme trochu polévkového koření. Když je čočka měkká přidáme nakrájená rajčata a necháme je rozvařit. Dochucujeme citronovou šťávou a případně kořením (kari, zázvor, chilli, česnek). Na hotovou porci čočky dáme nasekaný zelený koriandr a osmahnutou cibulku.

Další recepty Celý díl