Paštika z kachních jater se salátem
S Pavlem Trávníčkem si uvaříme velkou dobrotu. Prozradí nám recept na výbornou kachní paštiku.
* 26. 10. 1950
Paštika
200 g kachních jater
plátky mandlí
sůl, pepř, česnek
150 g anglické slaniny
sádlo
balsamiko krémové
brusinkový džem
kandované třešně
Kachní játra orestujeme na sádle z obou stran. Pak umeleme, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, plátky mandlí a zamícháme. Formu na paštiku poklademe plátky slaniny a vložíme paštiku. Necháme vychladnout.
Salát ze zelených fazolek, sušených meruněk a bílé cibulky
bílá cibulka
meruňky
fazolky
vinný ocet
Pokrájíme bílou cibulku, meruňky a fazolky (které nejdříve orestujeme a spaříme). Zamícháme, zakápneme vinným octem a dáme zchladit.
Paštiku podáváme se salátem a bagetou. Talíř ozdobíme brusinkovým džemem, kandovanou třešní a ještě zakápneme balsamikem krémovým.