Maso
Paštika z bílých kachních jater
A na závěr nám šéfkuchař Jan Horký připraví opravdovou delikatesu. Můžete se těšit na paštiku z bílých kachních jater.
10 porcí
700 g kachních bílých jater
1 dl portského vína
sůl
2 dl pomerančového džusu
50 g medu
čerstvý tymián
okvětní lístky z růže
Kachní játra očistíme a natrháme na menší kousky. Osolíme a zalijeme portských vínem. Pořádně promícháme a umačkáme v misce. Necháme marinovat do druhého dne. Pak játra zprudka opečeme na pánvi a necháme odkapat od přebytečného tuku. Játra přendáme do formy a zatěžkáme. Necháme asi 2 hodiny v lednici a podáváme.
Pomerančový džus svaříme s medem na potřebnou hmotu a podáváme vlažné k paštice. Paštiku doplníme okvětními lístky z růže a tymiánem.