Cizrnový salát
A i dnes ochutnáme něco zajímavého. Ota Beran nám poradí, jak upravit zdravou a našemu organismu velmi prospěšnou cizrnu.
200 g cizrny (den předem namočit)
¼ kg nakrájených brambor
slunečnicový olej
2 cibule
2 stroužky česneku
30 g rozinek
30 g loupaných mandlí
půl lžičky chilli
lžička drceného kmínu
mletý koriandr
pepř, sůl
Namočenou cizrnu scedíme, zalijeme čerstvou vodou a dáme vařit do změknutí (asi ¾ hodiny). Pak cizrnu scedíme, ale vývar si uchováme. Na větší pánvi necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a kmín. Přidáme nakrájené brambory, cizrnu, osolíme, opepříme. Dusíme asi 5 minut. Přilijeme asi půl litru vývaru z cizrny, dodáme zbytek koření a vaříme, než změknou brambory. Pak přidáme rozinky, ještě chvilku vaříme. Na konec nasypeme pokrájené mandle a hned zatepla podáváme.