Vánočka v zapékací mističce
V naší kuchyni dnes bude péct Lea Siekel. Prozradí recept na vánočku v zapékací mističce.
hladká mouka
cukr
sušené droždí
mléko
žloutek
máslo
sůl
muškátový oříšek
skořice
citronová kůra
mandlové lupínky
šlehačka
mascarpone
cukr
ovoce
Do robotu dáme vlažné mléko, sušené droždí, trochu cukru a na nejnižší otáčky promícháme. Přidáme mouku, máslo, půl lžičky soli, žloutek, zbytek cukru, muškátový ořišek, skořici, citronovou kůru a necháme v robotu míchat cca 5 minut. Těsto rozdělíme do mističek a potřeme žloutkem a posypeme mandlemi. Vložíme do vyhřáté trouby na 165–170 °C na 20 minut.
Mezitím si vyšleháme smetanu ke šlehání, přidáme mascarpone a ještě trochu prošleháme. Přisypeme cukr a vanilku a ještě jednou promícháme.
Upečené vánočky podáváme s krémem a zdobíme ovocem.