Polévky
Fazolová polévka dle babičky Lucie Bergerové
V naší kuchyni přivítáme Jiřího Dvořáka. Vybral si pro nás recept na chutnou a strávníky prověřenou fazolovou polévku.
* 4. 2. 1967
brambory
máslo
jíška
červené a bílé fazole ve slaném nálevu
hladká mouka
nové koření
bobkový list
sůl, pepř
chilli olej
mléko
zeleninový vývar
třtinový cukr
citron
V hrnci si připravíme máslovou jíšku. Přidáme fazole včetně slaného nálevu a zamícháme. Dále přidáme vařené brambory včetně trochy vody, ve které se vařily. Ochutíme novým kořením, bobkovým listem, solí a pepřem. Zalijeme mlékem a vývarem a přidáme trochu třtinového cukru a necháme povařit. Na závěr přidáme ještě trochu chilli oleje a citronové šťávy.
