Maso

Tátova musaka

V naší kuchyni přivítáme Michaelu Kuklovou. Rozhodla se prozradit zajímavý rodinný recept na musaku podle tatínka.

* 8. 4. 1968


slunečnicový olej
brambory
rajčata
mleté hovězí maso
sůl, pepř
sladká paprika
bešamel (máslo, mouka, smetana, smetanový sýr, sůl)

Do zapékací mísy vsypeme vrstvu na plátky nakrájených brambor, zakapeme olejem, posolíme a promícháme. Vložíme do trouby. Mezitím si připravíme maso.

Maso vložíme do mísy, přidáme trochu oleje, sůl a pepř. Vložíme na pánev, vařečkou oddělujeme od sebe a smažíme. Na závěr přidáme ještě mletou papriku. Maso navrstvíme na předpečené brambory. Poklademe plátky rajčat, dáme opět do trouby péct a připravíme bešamel. Na pánvi rozehřejem máslo, přidáme hladkou mouku, necháme pořádně spojit a zalijeme smetanou a mlékem a necháme rozpustit tavený sýr, osolíme. Bešamelem přelijeme musaku a dáme opět zapéct.

Další recepty Celý díl