Maso

Rychlá svíčková

V naší kuchyni bude kralovat Veronika Gajerová. Dnes se rozhodla prozradit rodinný recept na rychlou svíčkovou s knedlíkem.


loupaná hovězí plec
sůl
divoké koření
anglická slanina
cibule
ovesné vločky
masox
citron
olivový olej
směs pod svíčkovou (celer, mrkev, petržel)
zakysaná smeta
šlehačka
brusinky

Do hrnce vložíme maso, trošku osolíme, přidáme divoké koření a najemno nakrájenou anglickou slaninu, 2 nakrájené cibule a 2 celé. Dále přidáme ovesné vločky, masox, pokapeme citronovou šťávou, olivovým olejem a přisypeme mraženou zeleninu pod svíčkovou. Zalijeme vodou na úroveň masa a přiklopené necháme 2 hodiny vařit.

Směs na knedlíky s burizony vsypeme do mísy, přidáme 2 vejce, trochu olivového oleje, rohlík namočený v mléce, přidáme nasekanou pažitku a petrželku, rukama vytvoříme směs, ze které vytvarujeme knedlíky, které pomoučíme a 20 minut vaříme ve vroucí osolené vodě.

Z omáčky vyjmeme maso a celé cibule. Omáčku rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu a podáváme s masem a knedlíkem.

Další recepty Celý díl