Maso

Uzený jazyk a křenová omáčka

V naší kuchyni znovu přivítáme Ivana Vodochodského. Dnes se rozhodl připravit uzený jazyk s křenovou omáčkou.

uzený jazyk
čerstvý křen
křenová pasta
cukr
sůl
cibulka
máslo
toustový chléb
vývar z jazyka
smetana
citron

Jazyk uvaříme doměkka. Nastrouháme křen.

V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme cibulku, přilijeme vývar z jazyků, smetanu a přisypeme nakrájený kvalitní toustový chléb. Do základu ještě přidáme cukr a křenovou pastu. Necháme chvilku povařit a rozmixujeme. Dochutíme citronem, cukrem a kouskem másla. Jazyk nakrájíme, vložíme do omáčky, podáváme s knedlíkem a zdobíme čerstvým nstrouhaným křenem.

Další recepty Celý díl