Maso
Zvěřinové karbanátky s parmazánovými bramborami

V naší kuchyni přivítáme Dominika Henzela. Prozradí recept na své proslulé lahodné zvěřinové karbanátky s parmazánovými bramborami.
divočina
bůček
sůl, pepř
dijonská hořčice
tymián
nastrouhaná cibule
vejce
máslo
olivový olej
strouhanka
šlehačka
brambory
parmazán
Maso z divočáka a bůček nameleme. Vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, tymián, vejce, nastrouháme cibuli a promícháme.
Do misky nasypeme strouhanku a zalijeme smetanou ke šlehání. Promícháme a směs přilijeme k masu.
Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem, mokrýma rukama tvoříme karbenátky a opékáme.
Uvařené, oloupané brambory vyskládáme do pekáčku a posypeme parmazánem. Dáme zapéct na 200 °C na gril na 2 minuty.