Kung pao

Ivan Vodochodský nás tentokrát naláká na domácí přípravu oblíbeného tradičního kung pao s rýží.
kuřecí stehna
rýžové víno
sójová omáčka
škrob
rýžový ocet
vývar
cukr
sádlo
sečuánský pepř
chilli papričky
jarní cibulka
česnek
zázvor
arašídové oříšky
sezamový olej
Připravíme si marinádu na maso. Smícháme lžíci světlé sójové omáčky, rýžové víno, škrob.
Na woku na trošce sádla opečeme arašídy, dáme bokem a wok necháme pořádně rozpálit, až se z něj kouří. Přidáme sečuánský pepř, chilli papričku, česnek, zázvor. Dáme bokem, přidáme opět trochu sádla a přidáme marinované maso. Necháme opéct, nemícháme.
Připravíme zálivku. Ve vývaru rozmícháme škrob, světlou sójovou omáčku, rýžové víno, tmavou sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr. K masu přidáme oříšky a směs s chilli papričkou. Poté masovou směs zalijeme omáčkou a přidáme nasekanou zelenou cibulku.