Zadělávané kachní žaludky a srdíčka

V naší kuchyni bude znovu kralovat Ivan Vodochodský. Dnes se můžete těšit na jeho vyladěný recept na zadělávané kachní žaludky a srdíčka.

Ivan Vodochodský
vařené kachní žaludky a srdíčka
kořenová zelenina
cibule
uzené maso
slanina
žampiony
hladká mouka
smetana
vývar
hnědý cukr
přepuštěné máslo
Vnitřnosti a zeleninu uvaříme doměkka, vývar scedíme. Žaludky a srdíčka nakrájíme na půlky, kořenovou zeleninu na kousky. Do hrnce vložíme přepuštěné máslo, opečeme na něm nakrájenou zeleninu, přidáme trochu cukru, nakrájenou cibulku, zasypeme hladkou moukou, necháme zasmažit a zalijeme smetanou. Dále přilijeme vývar, přidáme prolisovaný česnek, pepř a uvařené vnitřnosti. Promícháme a necháme provařit.
Mezitím si na pánvi opečeme nakrájenou slaninu, uzené maso, žampiony, medvědí česnek. Směs přidáme do omáčky a ještě asi 5 minut necháme společně povařit. Dochutíme špetkou majoránky, citronovou šťávou a petrželkou.
Podáváme s knedlíkem.