Karamelizovaný červený bůček s vejci
V naší kuchyni bude kralovat Ivan Vodochodský. Rozhodl se předvést přípravu velmi chutného karamelizovaného červeného bůčku s křepelčími vajíčky.

Ivan Vodochodský
vepřový bok
sůl
hnědý cukr
světlá sójová omáčka
tmavá sójová omáčka
víno na vaření
rýžový ocet
skořice
badyán
bobkový list
chilli papričky
zázvor
česnek
sečuánský pepř
sádlo
křepelčí vajíčka
jarní cibulka
šálek vody
Bůček nakrájíme na kostky, vložíme ho do vařící vody, přidáme trochu soli a necháme asi 10 minut povařit. Scedíme, papírovou utěrkou osušíme a dáme opékat na pánev. Přidáme cca tři lžíce cukru a necháme karamelizovat.
Přidáme sójové omáčky, víno, rýžový ocet, skořici, badyán, bobkový list, chilli papričky, plátky zázvoru, prolisovaný česnek, sečuánský pepř, podlijeme trochou vody a necháme podusit pod pokličkou cca 45 minut.
Mezitím si v jiné pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme na něm natvrdo uvařená a oloupaná křepelčí vajíčka.
K hotovému bůčku přimícháme jarní cibulku a křepelčí vajíčka.