Maso
Kuřecí řízek s bernskou omáčkou

Naši kuchyni navštíví Jan Cibulka. Prozradí recept na kuřecí stehenní řízek, šťouchané brambory s chřestem a bernskou omáčkou.
brambory
chřest
máslo
sádlo
šalotka
mléko
sůl
pepř
kuřecí maso
žloutky
citron
pažitka
estragon
bílé víno
Uvaříme brambory. Chřest nakrájíme na kolečka, šalotku na kostičky. Společně je na másle orestujeme. Potom zeleninu trochu podlijeme mlékem. Na závěr ještě přidáme kousek másla a necháme rozpustit.
Uvařené brambory rozšťoucháme a přidáme orestovanou zeleninu.
Obalené řízky osmažíme na sádle a másle.
V kastrůlku svaříme bílé víno, šalotku, estragon a vinný ocet a zredukujeme na polovinu.
Ve vodní lázni rozšleháme žloutky, přidáme redukci a pomalu přilijeme rozpuštěné máslo. Mícháme v hladkou omáčku.