Zeleninová jídla
Karbanátky s červenou řepou

V naší kuchyni znovu přivítáme Davida Krause. Tentokrát se rozhodl připravit karbanátky s červenou řepou podle lety prověřeného rodinného receptu.
* 13. 2. 1980
mleté maso (hovězí a vepřové)
drcené ořechy
čubrica
vejce
česnek
cibule
sádlo
sůl, pepř
předvařená řepa
olej
med
citronová šťáva
K mletému masu přidáme mleté vlašské ořechy, čubricu, vajíčko, lisovaný česnek, sůl, pepř a nasekanou cibuli.
V pánvi rozehřejeme sádlo. Z masové směsi tvoříme menší karbanátky a smažíme na sádle.
Pekáček vymažeme olejem a vyskládáme do něj plátky předvařené řepy. Osolíme, přidáme vlašské ořechy, med, citronovou šťávu a zopakujeme ještě jednu vrstvu. Dáme zapéct na 15–20 minut do trouby.